Koldby Optik

Kontaktlinser

Kontaktlinser kan være et rigtigt godt valg eller supplement til briller, hvis du ønsker:

  • Friheden når du dyrker sport eller foretager dig ting, hvor briller vil være uhensigtsmæssige.
  • At være udenfor hvor vejret uanset vejrforhold.
  • At bruge solbriller uden styrke, som nemt kan tages af uden at være afhængig at have almindelige briller med
  • At have en naturlig øjenstørrelse, hvor du ved høje styrker enten formindsker eller forstørrer dem, og samtidig får du en naturlig opfattelse af omgivelsernes størrelse
  • Et kosmetisk større spillerum, da du ikke er begrænset af en brille

Hvilken kontaktlinsetype skal jeg bruge?

Svaret afhænger af dine styrker og hvor ofte du tænker at bruge dem. Vi lytter til dine ønsker, og sammen med vores ekspertise og undersøgelser af dine øjne, finder vi sammen den løsning, der passer bedst til dig. Vi anbefaler altid at du har briller ved siden af, hvis størrelsen på din korrektion gør, at du ikke kan undvære briller eller linser.

Hos os kan du vælge at købe kontaktlinser både med eller uden abonnement, og hvis du blot køber minimum til 3 måneder, vil prisen være den samme som på abonnement, så har du friheden til at bruge kontaktlinserne præcis i det tempo der passer dig – hver måned.

Typer af kontaktlinser

Fordelen ved endagslinser er, at du tager nye kontaktlinser på hver dag, og derfor kun behøver nye ekstra med i tasken, i stedet for væske og etui.

Du er også mere frit stillet, hvis du i perioder slet ikke bruger kontaktlinser.

I dag findes der så mange typer på marked, at de dækker de fleste styrker.

Hvis du ikke ønsker at skifte kontaktlinser hver dag, kan en 14-dagslinse være en mulighed. Der er færre typer på marked, men de er af rigtig god kvalitet.

Vi anbefaler at du ved brug af 14-dagslinser og månedslinser tager dem ud om natten og opbevarer dem i rensevæske.

Månedslinser

Har du har styrker, bygningsfejl eller hornhinde krumning, som ikke kan korrigeres med en endags- eller 14-dags, er der her mulighed for at finde en der passer i en månedslinse.

Vi anbefaler at du ved brug af 14-dagslinser og månedslinser tager dem ud om natten og opbevarer dem i rensevæske.

Kontaktlinser med læsefelt (multifokale kontaktlinser) er en mulighed for dig, som har behov for en anden styrke at læse med end din afstandsstyrke.

I disse typer linser er der både en styrke til at se på afstand og en til se at se på nær med. Multifokale kontaktlinser fås både findes i endags- og månedslinse alt efter din styrke, 

FAQ om kontaktlinser

Som udgangspunkt skal kontaktlinserne være ude, når du sover. Der findes dog 14-dagslinser og månedslinser, der er så iltgennemtrængelig, at det er muligt at sove med dem. Vi anbefaler dog, at du kun gør det, hvis muligheden for ikke tage dem ud er til stede.

Det er jo et fremmedlegeme, så oftest mærker man kontaktlinsen lige i starten, men så acceptere hjernen tilstedeværelsen, og derefter registrerer de fleste ikke kontaktlinserne mere. Selvfølgelig kan det ikke udelukkes at nogen vil fornemme dem, men det skal ikke mærkes generende. Linsetype, styrke, øjets sundhed og det miljø kontaktlinserne bruges i, spiller også en rolle.

Det kan du godt, men du skal tage nogle forbehold.

Hvis du kan, så vent med at tage kontaktlinser på til efter badet.

De fleste vil se store fordele i at, kunne slippe for briller på stranden eller i svømmehallen.

Vi anbefaler brug af svømmebriller, hvis du ønsker hovedet under vandet.

Som udgangspunkt bør du ved sygdom eller irritation ved kontaktlinsebrug, bruge briller i stedet.

Vi råder til, at du altid har en opdateret brille, som du veksler lidt med, så du ikke har kontaktlinser i øjnene i alle dine vågne timer. Skulle du får en øjeninfektion, skal du for en tid gå uden kontaktlinser.

I multifokale brilleglas findes afstandsstyrken øverste og læsestyrken nederst i glasset.

Denne opbygning kan ikke lade sig gøre i multifokallinser, da disse følger øjets bevægelser, derfor er de fleste opbygget med afstandsstyrken perifert og læsestyrken centralt.

Det betyder at for at opnå den bedste læsestyrke, kræves meget lys som medfører små pupiller. Har du brug for et stort læsetillæg, som de fleste har efter de 55 år, så kan det forventes, at der er behov for en læsebrille ovenpå kontaktlinser, når der ikke er så meget lys.

Ved kontaktlinse brug kræves det en øjenspalte, der er stor nok, at brugeren har styr på den hygiejne og ind- og udtagen af kontaktlinserne, som det kræves, og så har alderen mindre betydning.

Din lokale optiker på Østerbro

Ønsker du mere information om kontaktlinser og vil vide, om de er et godt match for netop dig kan du besøge vores optiker på Østerbro. Book tid for neden.

Synsprøve i Dragør med dreng
Scroll to Top